Een badsifon is een essentieel onderdeel van de badkamerafvoer. Een sifon zorgt ervoor dat het water goed wordt afgevoerd, zonder dat er nare geurtjes uit het riool in de badkamer komen. Een badsifon moet dus niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de stijl en de afmetingen van het bad. 

Bij Aliaxis vind je een ruim assortiment aan badsifons van de merken Nicoll en Jimten, die geschikt zijn voor verschillende soorten baden.


Nicoll

Nicoll is een toonaangevend merk op het gebied van sanitair en afvoeroplossingen. Nicoll biedt een breed scala aan badsifons, die zich kenmerken door hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en eenvoudige installatie. De badsifons van Nicoll zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals horizontaal, verticaal, met of zonder overloop, enzovoort. Zo kun je altijd een badsifon vinden die perfect past bij jouw bad.

Jimten

Jimten is een merk dat al meer dan 50 jaar gespecialiseerd is in kunststof afvoermaterialen. Jimten staat bekend om zijn innovatieve en milieuvriendelijke producten, die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. De badsifons van Jimten zijn ontworpen om een optimale waterafvoer te garanderen, met een minimale kans op verstoppingen of lekkages. De badsifons van Jimten zijn ook makkelijk te reinigen en te onderhouden, dankzij hun demonteerbare onderdelen.

Wat maakt een badsifon anders?

Een badsifon verschilt van een gewone sifon door de aanwezigheid van een overloop. Een overloop is een opening in de zijkant of de rand van het bad, die voorkomt dat het water over de rand stroomt als het bad te vol is. Een overloop is dus een extra veiligheidsmaatregel, die helpt om waterschade te voorkomen. Een overloop moet verbonden zijn met de sifon, zodat het overtollige water wordt afgevoerd. Een badsifon heeft daarom meestal twee aansluitingen: een voor de afvoer van het bad zelf, en een voor de overloop.

Onze unieke technologie

De experts van Aliaxis zijn continu op zoek naar innovatieve oplossingen voor uitdagingen waar installateurs dagelijks tegenaan lopen. Door goed te luisteren naar wat onze eindgebruikers nodig hebben, ontwikkelden wij vooruitstrevende technologieën: Ontdek Bi-injectie.

In het bi-injectiesysteem dat we in onze Nicoll-productlijn gebruiken, wordt de dichtingsring direct geïntegreerd in de sifon. De sifon en de afdichtingsring vormen als het ware één geheel, wat het kwijtraken of verkeerd plaatsen van de ringen voorkomt.


Sifons voor in de badkamer

Naast badsifons biedt Aliaxis ook andere soorten sifons voor in de badkamer aan, zoals douchesifons, wastafelsifons, bidetsifons en fonteinsifons. Al deze sifons zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof materiaal, dat bestand is tegen corrosie, temperatuurschommelingen en chemische producten. Bovendien zijn al onze sifons voorzien van een waterslot, dat voorkomt dat er rioollucht in de badkamer komt. Onze sifons zijn ook makkelijk aan te sluiten op de bestaande afvoerleidingen, dankzij de flexibele en verstelbare aansluitingen.


Kom in contact met onze experts

Wil je meer weten over onze badsifons of andere afvoeroplossingen voor in de badkamer? Neem dan gerust contact op met onze experts, die je graag adviseren over de beste opties voor jouw situatie.

Frédéric Giesser
Accountmanager Regio's Namen - Henegouwen - Waals Brabant
+32 (0) 470 06 98 50
frederic.giesser@aliaxis.com

Luc Vreys
Accountmanager Regio's Limburg - Antwerpen
+32 (0) 471 69 01 06
luc.vreys@aliaxis.com

Olivier Lallemand
Accountmanager Regio's Luik – Namen – Luxemburg – Groothertogdom Luxemburg
+32 (0)497 54 16 95
olivier.lallemand@aliaxis.com