Een goed functionerende sifon is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een douche. Een douchesifon zorgt er immers niet alleen voor dat het water snel en netjes wordt afgevoerd; het voorkomt ook dat vieze geurtjes de badkamer binnenkomen en dat verstoppingen optreden. Maar niet elke sifon is hetzelfde. Ieder type douche vraagt om een ander type sifon en de verschillen in toegepaste technologieën zijn uiteenlopend.

Bij Aliaxis voeren we diverse merken die zich specialiseren in douchesifons, zoals Nicoll en Jimten. Deze merken bieden niet alleen kwaliteit en service, maar ook innovatie en duurzaamheid. Lees snel verder en ontdek wat Aliaxis voor jou kan betekenen.


Nicoll

Nicoll is een van de merken van Aliaxis dat zich onder andere specialiseert in douchesifons. Nicoll heeft een breed assortiment aan sifons voor verschillende soorten douches, zoals inloopdouches, douchecabines, douchegoten en douchebakken. De sifons van Nicoll zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, dat bestand is tegen hoge temperaturen, chemicaliën en schimmel. Bovendien zijn de sifons van Nicoll eenvoudig te installeren, te reinigen en te onderhouden.

Jimten

Jimten is een ander merk van Aliaxis dat zich richt op douchesifons. Jimten staat bekend om zijn innovatieve en duurzame oplossingen voor waterafvoer. De sifons van Jimten zijn ontworpen om een optimale waterstroom te garanderen, zelfs bij lage waterhoogtes. De sifons van Jimten zijn ook makkelijk te monteren, te demonteren en te reinigen.

Wat maakt een douchesifon anders?

Een douchesifon verschilt van een gewone sifon op een aantal punten. Allereerst is het belangrijk dat de sifon zo plat mogelijk is. Moderne douches hebben in veel gevallen geen verhoogde douchebak meer, waardoor de sifon vaak in een krappe en platte ruimte geplaatst moet worden. Dit betekent ook dat de technologie achter een douchesifon anders is dan die van een “reguliere” sifon. Een douchesifon moet immers dezelfde afsluitende functie hebben om geurtjes te voorkomen, alleen dan in een platter en compacter design.

De unieke technologieën van Aliaxis

Bij Aliaxis zijn we continu op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen waar installateurs op dagelijkse basis tegenaan lopen. Door goed te luisteren naar wat onze eindgebruikers nodig hebben, ontwikkelden wij twee innovatieve technologieën: Bi-injectie en Magnetech.

  • Bi-injectie: Deze technologie wordt toegepast in onze Nicoll productlijn. Het houdt in dat de dichtingsring direct wordt geïntegreerd in de sifon tijdens het productieproces. Hierdoor vormen de sifon en de afdichtingsring één geheel, wat het risico op lekkage of verlies van de ringen wegneemt.
  • Magnetech®: Dit is ons gepatenteerde en ruimtebesparende systeem dat we gebruiken in de ultraplatte Turboflow®-sifons van Nicoll. Het werkt met een slimme, magnetische klep- en tegenkleptechnologie die het mogelijk maakt om zeer platte sifons te produceren met de functionaliteit van een traditionele sifon. Deze technologie is ideaal voor lage douchebakken, omdat het geen extra hoogte vereist onder de vloer.

Sifons voor bad en wastafel

Naast douchesifons biedt Aliaxis ook sifons voor bad en wastafel aan. Deze sifons hebben dezelfde kwaliteit en voordelen als onze douche sifons, maar zijn aangepast aan de specifieke eisen van deze toepassingen. Zo hebben onze badsifons een overloopfunctie, die voorkomt dat het bad overloopt als de kraan open blijft staan. Onze wastafelsifons zijn beschikbaar met een afneembare beker, die het reinigen vergemakkelijkt.


Kom in contact met onze experts

Wil je meer weten over onze douche sifons of andere producten? Neem dan contact op met onze experts. Zij helpen je graag verder met advies op maat, offertes en andere vragen.

Justin Grendelman
Accountmanager Noord-Oost Nederland
+31(0)6 21 897 810
justin.grendelman@aliaxis.com

Frédéric Giesser
Accountmanager Regio's Namen - Henegouwen - Waals Brabant
+32 (0) 470 06 98 50
frederic.giesser@aliaxis.com

Luc Vreys
Accountmanager Regio's Limburg - Antwerpen
+32 (0) 471 69 01 06
luc.vreys@aliaxis.com

Olivier Lallemand
Accountmanager Regio's Luik – Namen – Luxemburg – Groothertogdom Luxemburg
+32 (0)497 54 16 95
olivier.lallemand@aliaxis.com