Efficiënt, tijdbesparend en esthetisch

Regenwater goed afvoeren is essentieel voor iedere woning. Het regenwater dat van het dak valt, moet veilig en efficiënt worden afgevoerd naar de riolering of een infiltratiesysteem. Op die manier voorkom je wateroverlast met lekkages of andere door regenwater veroorzaakte schade. Wil je regenwater snel en efficiënt afvoeren, dan heb je een totaaloplossing met een afvoersysteem nodig dat al het overtollige water afvoert.

Er bestaan verschillende soorten regenwaterafvoersystemen. Het meest gangbare systeem voor woningen is het traditionele regenwaterafvoersysteem. Dit systeem omvat onder andere verschillende dakgoten, regenpijpen en koppelstukken. De systemen van Aliaxis kan je volledig aanpassen aan het type dak en de wensen van de bewoner.

De kunststof regenwaterafvoersystemen van Aliaxis verwerken de waterstroom veilig en efficiënt met geïntegreerde netwerken. Deze netwerken passen bij ieder type dak en kun je zelfs aan de meest complexe woningontwerpen aanpassen.


Nicoll TECHTAN® regenwaterafvoer

 

Ons kwaliteitsvolle productassortiment van Nicoll TECHTAN® bevat verschillende kleuren, profielen en maten voor alle dakafmetingen en afvoeraansluitingen. De pvc regenwaterafvoersystemen van Nicoll TECHTAN® zijn zowel voor particuliere woningen als bedrijven geschikt. Dankzij het uitgebreide aanbod is er altijd een toepassing die zowel qua functionaliteit als esthetisch bij een pand past.

 

De regenwaterafvoersystemen van Nicoll zijn betrouwbaar, duurzaam en voorzien van snelle en eenvoudige aansluitingstechnieken waarmee je tijd en kosten bespaart tijdens de installatie. Door de toevoeging van een exclusieve formule is het assortiment dakgoten van Nicoll UV-bestendig en bevordert het de weerstand tegen chemische en thermische schokken, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld standaard PVC-dakgoten, of andere materialen zoals zink.

 

Kunststof: duurzaam, resistent en modern

Regenwaterafvoersystemen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en types. Een van deze opties is het kunststof regenwaterafvoersysteem. TECHTAN® is voor woningen de beste keuze. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zink en andere metalen is het lichter, voordeliger en vaak ook duurzamer.

Een kunststof regenafvoersysteem is ook makkelijk te installeren en te onderhouden. Bovendien roest het niet. Onze Nicoll TECHTAN® systemen zorgen voor een goede waterhuishouding. Daarnaast is het 100% recycleerbaar. De systemen van Aliaxis dragen zo bij aan een langere levensduur van jouw dak. 

 

Alex helpt je verder!

Geloof je alleen wat je ziet?

Bekijk de video van de installatie van Nicoll TECHTAN®. Maak kennis met Alex, onze topinstallateur van dakgootsystemen! Hij geeft je alle tips en tricks die je nodig hebt om je installatie in een mum van tijd voor elkaar te krijgen.  

Wij geven 30 jaar garantie op Nicoll TECHTAN®

Een dakgoot die niet verkleurt en een leven lang meegaat.

Ontdek het volledig assortiment goten en accessoires


Hier vindt u een compleet overzicht van alle producten en technische specificaties.

Regenwaterafvoer voor ieder type dak

Bij Aliaxis vind je voor elk type dak een geschikt regenwatersysteem. Hieronder ontdek je meer over de drie meest voorkomende toepassingen.

Regenwaterafvoer voor platte daken

Een plat dak voert regenwater niet vanzelf af. Door het platte oppervlak kan water op het dak blijven staan. Dat kan op termijn lekken, vochtproblemen en andere schade veroorzaken. Het is daarom belangrijk om een plat dak uit te rusten met een degelijk afwateringssysteem. Dat kan met behulp van onder andere lijnafwatering, kiezelbakken of stadsuitlopen.

Regenwaterafvoer voor schuine daken

Een hellend dak heeft van nature een afvoer voor regenwater. Het is essentieel dat het regenwater goed wordt opgevangen en afgevoerd naar de regenpijp. In het assortiment van Aliaxis vind je verschillende soorten regenwaterafvoersystemen voor schuine daken. Je hebt dus gegarandeerd een systeem met dakgoten en regenpijpen dat past bij de look van je dak of woning.

 

Regenwaterafvoer dakterras

Net als op een plat dak is er op een dakterras vaak geen sprake van een natuurlijke afvoer van regenwater. Ook hier is het echter essentieel om het regenwater goed af te voeren om wateroverlast te voorkomen. Een dakterrasgoot is de perfecte oplossing voor iedereen die regenwater op een (vrijwel) onzichtbare manier van het dakterras wil laten afvoeren. De goot zorgt ervoor dat water goed wegloopt en voorkomt zo dat het onder tegels of houten planken blijft staan.

Neem contact op met onze specialisten

Luc Vreys
Accountmanager Regio's Limburg - Antwerpen
+32 (0) 471 69 01 06
luc.vreys@aliaxis.com

Olivier Lallemand
Accountmanager Regio's Luik – Namen – Luxemburg – Groothertogdom Luxemburg
+32 (0)497 54 16 95
olivier.lallemand@aliaxis.com

Frédéric Giesser
Accountmanager Regio's Namen - Henegouwen - Waals Brabant
+32 (0) 470 06 98 50
frederic.giesser@aliaxis.com