Nicoll/Girpi

PVC grijs en wit

Het assortiment voor PVC-binnenriolering omvat buizen, fittingen en overgangshulpstukken in de diameters 32 t/m 315 mm en heeft een aantal belangrijke kenmerken. Zo heeft het inwendig een glad oppervlak dat voorkomt dat bezinksel zich makkelijk kan hechten. Daarbij is het leidingsysteem zelfreinigend, chemisch resistent en 100% recyclebaar.
 
In sommige gevallen of bij renovatie is het niet mogelijk om de afvoerleidingen weg te werken in de muur. De kleur wit (RAL 9010) is in dat geval dan de meest voorkomende kleur voor het zichtbare leidingwerk.
 
We bieden een compleet assortiment in de diameters 32, 40 en 50 mm.

Redi

PP push-fit afvoersysteem AMAX

Het AMAX-afvoersysteem is gemaakt van PP (polypropyleen) en heeft uitstekende vlamdovende eigenschappen volgens de B1 brandclassificatie. Het assortiment bestaat uit buizen, fittingen en verbindingshulpstukken in de diameters 32 t/m 160 mm.

De Ultramax-buizen zijn inwendig wit van kleur, wat een groot voordeel biedt bij video-inspectie van het systeem, uitwendig lichtgrijs van kleur en kunnen ook worden geleverd in korte gemofte lengtes.

De buizen worden geproduceerd door middel van een meerlagentechnologie en hebben een hoge slagvastheid en elasticiteit en zijn daardoor breukbestendig, zelfs bij lage temperaturen. Dit garandeert een lange levensduur.

Het verbindingssysteem met rubber dichting (mof/spie) maakt de montage snel en gemakkelijk.

Akatherm

HDPE-afvoersysteem

Hogedichtheidpolyethyleen (HDPE) is uitzonderlijk flexibel, sterk en slagvast en is uitstekend bestand tegen mechanische belastingen, zelfs bij lage temperaturen.

Het Akatherm HDPE-assortiment bestaat uit een compleet assortiment buizen en fittingen van diameters 40 t/m 315 mm. Daarnaast bieden we een uitgebreid aanbod aan sifons, sanitairaansluitingen, verbindingshulpstukken en gereedschappen.

Chutunic/Chutaphone

Akoestisch afvoersysteem

Voor het akoestisch afvoeren van afvalwater biedt Nicoll twee gecertificeerde oplossingen om geluidsoverlast in alle soorten gebouwen te verminderen. 
 
  • Systeem Chutunic: alle sanitaire apparaten worden aangesloten op één en dezelfde afvoerleiding. De spiraalvormige inwendige ribben in de buis drukken het afvalwater in een rotatiebeweging tegen de wand. Dat reduceert de energie van de waterinslag sterk.
 
  • Systeem Chutaphone: hier wordt water van WC's en urinoirs gescheiden van water van sanitaire toestellen en huishoudwater. Deze akoestische buizen hebben een gladde binnenwand.

Nicoll/Studor

Beluchters

Bij onderdruk in een gravitair afvoersysteem kan de sifon worden leeggezogen (gorgelend geluid) en kan stankoverlast ontstaan. 
 
De beluchter controleert de ventilatie van de afvoer en voorkomt geurhinder.

Promat

Brandmoffen

Voor een brandwerende compartimentering van een gebouw moeten de doorvoeringen brandwerend worden afgedicht. Hiervoor hebben wij Promastopp brandwerende manchetten voor in- en opbouw in ons assortiment.
 
Aan de binnenzijde is een bij brand opschuimend product aangebracht. Dit knijpt de smeltende leiding dicht en creëert zo een afdichting met dezelfde brandwerendheid als de wand of het plafond.

Ruime keuze, compleet assortiment

Voor een compleet overzicht van onze afvoersystemen en technische specificaties, download de brochure.

Neem contact op met een expert

Frédéric Giesser
Accountmanager Regio's Namen - Henegouwen - Waals Brabant
+32 (0) 470 06 98 50
frederic.giesser@aliaxis.com

Luc Vreys
Accountmanager Regio's Limburg - Antwerpen
+32 (0) 471 69 01 06
luc.vreys@aliaxis.com

Olivier Lallemand
Accountmanager Regio's Luik – Namen – Luxemburg – Groothertogdom Luxemburg
+32 (0)497 54 16 95
olivier.lallemand@aliaxis.com