De voordelen van de onzichtbare Connecto-afvoergoot van Nicoll
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Goten maken deel uit van de hydraulische voorzieningen die essentieel zijn voor de afvoer van afvloeiend water.
Wat zijn de criteria om een afvoergoot te kiezen en welke oplossingen zijn geschikt volgens het ondervonden probleem? Aliaxis helpt u om de juiste keuze te maken.

Hoe kiest u de juiste afvoergoot voor buiten?

Het is in de eerste plaats belangrijk om een afvoergoot te kiezen die slijtvast is, gemakkelijk te installeren is en er discreet uitziet.

Vervolgens dient u rekening te houden met een aantal elementen:

De grootte en capaciteit van de afvoergoot

De afmetingen van de afvoergoot moeten worden afgestemd op de hoeveelheid af te voeren water. Het is dus noodzakelijk om rekening te houden met de regenval, het reliëf van het terrein en de afvoercoëfficiënt om de afmetingen van de goot en het vereiste aantal afvoeropeningen te bepalen.

Voor gebruik rond een zwembad, een oprit of een terras wordt bijvoorbeeld een breedte tussen 100 en 130 mm aanbevolen. Voor een hellend terrein wordt de voorkeur gegeven aan een gootbreedte tussen 150 en 200 mm.

De weerstand van de afvoergoot

Er zijn verschillende weerstandsklassen die elk zijn aangepast aan een specifiek gebruik.

A15 Voetgangers of fietsers
L15 Voetgangers, fietsers en lichte voertuigen (volgens EN1253-4) met uitzondering van mobiele werkvoertuigen (vorkheftrucks, schrobmachines, …)
B125 Stoepen, zones voor voetgangers, private parkeerterreinen en parkeergarages met meerdere verdiepingen
C250 Stoepranden in zones met weinig verkeer en lage snelheden
D400 Wandelstraten, rijbanen, bermen en parkeerterreinen
E600 Veelgebruikte rijbanen voor zwaar verkeer, industriezones en havengebieden
F900 Rijbanen voor zeer zwaar verkeer, militaire zones en luchthavens

 

De duurzaamheid

Een afvoergoot wordt van verschillende materialen gemaakt volgens het gebruik :

Betonnen goten: erg sterk, maar zeer zwaar Hoofdzakelijk bestemd voor gebruik op wegen.

Afvoergoten van kunststof: deze accessoires van PVC of polyethyleen zijn heel licht en gemakkelijker te installeren. Ze worden vooral gekozen voor particulier gebruik.

Een discreet en esthetisch ontwerp

Als u een goot wilt kiezen die zowel design als afvoerprestaties combineert, dan is de onzichtbare goot van Connecto de innovatieve oplossing voor u.

De schoonheid van een ruimte wordt vaak bepaald door het afwerkingsniveau. Een zwembad, een terras, een oprit of zelfs een balkon worden tegenwoordig beschouwd als volwaardige leefruimten die niet mogen worden verstoord door een ontsierend visueel element.

Als antwoord op dit probleem heeft Nicoll een hydraulisch gootrooster ontworpen waarop een vloerbekleding kan worden geplaatst om het volledig onzichtbaar te maken.

Extra troef: het rooster is compatibel met alle soorten vloerbekledingen op de markt en met alle gootdelen van het Nicoll Connecto-gamma.

De voordelen van de onzichtbare Connecto van Nicoll

Esthetisch: tegen de centrale aanslagen van het rooster kan elk type bekleding worden geplaatst, waardoor het bijna onzichtbaar wordt.

Gemakkelijk te monteren: dankzij het mannelijk/vrouwelijk-systeem kunnen de elementen eenvoudig en snel met PVC-lijm in elkaar worden gezet.

Onderhoudsvriendelijk: de 2-in-1 roosterfunctie maakt van de onzichtbare Connecto®-afvoergoot de enige oplossing met zowel een afvoerfunctie als een controlefunctie om de goot te reinigen.