Hoe afvoerbuizen aansluiten die gelijk met de vloer of de muur afgezaagd zijn?
Sorry, your browser does not support inline SVG.

We zitten op een werf, een standaard werf. De betonplaat is gegoten en de muren zijn gemetseld. De leidingen steken uit de betonplaat en de verluchtingsbuizen steken door de muur.

En dan komt u op de werf aan en ontdekt dat een verbinding moet maken met een afvoerbuis die voor de één of andere reden vlak met de vloer of de muur is afgesneden. Deze veel voorkomende situatie levert vaak hoofdbrekens op als u de muur of de vloer niet wilt beschadigen om de buis vrij te maken zodat u een mof kunt plaatsen.

Gelukkig is er een ideale oplossing om tijd en onnodige kosten te besparen: gebruik maken van een inwendige elastomeer reductie. Zonder de bestaande situatie te moeten wijzigen en moeizame afwerkingswerkzaamheden met onbevredigende resultaten te vermijden, zorgt het inwendige elastomeer reductie voor een veilige en snelle aansluiting.

De inwendige elastomeer reducties verbinden buizen van Ø 110 met diameters van 40, 50, 75 en 90 zonder lijm, door ze eenvoudig in elkaar te steken.

Bovendien hoeft u zich niet langer de vraag te stellen of de buizen dik- of dunwandig zijn.

Deze rubberen reducties zijn universeel en kunnen worden toegepast bij zowel dunwandige als Benor buizen. De flexibiliteit van het elastomeer maakt een correctie van de uitlijningen mogelijk en zorgt voor een snelle en gemakkelijke interne verbinding. Bovendien is het elastomeer bestand tegen temperaturen tussen -5°C en 50°C, wat zorgt voor een sterke en veilige verbinding.

Omdat het gemakkelijk te installeren is zonder dat de muur of de vloer moet worden aangepast, is een propere afwerking gegarandeerd. Ze zijn geschikt voor de duurzame aansluiting van PVC, PE of PP buizen.

Daarbij worden ze geleverd in een plastic zakje inclusief een kleine tube glijmiddel om ervoor te zorgen dat de installatie nog gemakkelijk is.

Installatie : de bestaande buis ontbramen en aanschuinen de reductie invetten met de meegeleverde tube. De ingevette reductie in de buis plaatsen . De nieuwe buis ontbramen en aanschuinen en deze in de reductie plaatsen.

Wederom een Nicoll-oplossing voor een probleem dat zich vaak op een bouwplaats voordoet!