Hoeveel geld moet ik voorzien voor de renovatie van mijn douche?
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Of u nu van plan bent uw douche zelf te renoveren of de taak over te laten aan een professional op het vlak van badkamerrenovatie, het is belangrijk om uw werk te budgetteren voordat u met de transformatie begint.

Het kiezen van de douchebak

Afhankelijk van de stijl die u wenst voor uw douche en de hoeveelheid geld die u bereid bent uit te geven, hebt u de keuze uit verschillende Nicoll-douchebakken.

Wat zijn de voordelen van de douchebakken van Nicoll?

  • Voor de afvoeren van Nicoll voor de afvoer van douchewater kunt u kiezen uit een ruim gamma met verschillende diameters, ontwerpen en materialen die bij alle soorten douchebakken passen.
  • De prestaties van de Turboflow®- en Turboflow®2-afvoeren met hoge doorstroming voldoen aan de strengste eisen op het gebied van doorstroming en hygiëne.
  • Volledige toegang tot de leiding voor reiniging. Systeem dat nare geurtjes tegenhoudt. De Turboflow®2-afvoer heeft een doorstroming die bijzonder hoge prestaties levert en is ideaal voor ultraplatte douchebakken.
  • Volledig reinigbaar: afvoer kan worden geïnspecteerd met een ontstoppingsveer en verwijderbare anti-haarfilters
  • Onmiddellijke waterdichtheid gegarandeerd dankzij de bi-injectietechnologie
  • Gemakkelijk aan te sluiten op de afvoer dankzij een nieuw systeem met kogelgewricht
  • Vereenvoudigde installatie op de douchebak

Lees ook : Hoe kiest u de juiste douchebak?

Wat zijn de kosten van een Italiaanse douchebak?

De kostprijs van een ultraplatte douchebak ligt over het algemeen iets hoger dan die van een traditionele douchebak. Bij deze prijs komen nog de kosten van de betegeling en de plaatsing ervan.

Hoeveel kost een douchewand?

De prijs zal verschillend zijn naargelang uw wensen. Als u kiest voor een douchecabine, zal het benodigde budget inderdaad hoger zijn dan wanneer u kiest voor een douchewand.

De kosten zijn ook afhankelijk van het aantal wanden, of ze deel uitmaken van de badkamermuren of van de douche zelf. De prijs zal met name worden beïnvloed door de te betegelen oppervlakte, de afmetingen van de vaste wanden en het eventuele openingssysteem.

Het budget kan beginnen bij € 300 voor een cabine van acryl en kan oplopen tot meer dan € 1500 voor een glazen cabine op maat, aangepast aan de douchebakken.

Wat de muren betreft, zal de keuze van de bekleding voornamelijk de hoeveelheid werk bepalen.

Hier ziet u de gemiddelde prijs van de belangrijkste bekledingen voor muren:

Gelaagd 55 €/m²
Polyurethaan 145 €/m²
Acryl 220 €/m²
Solid surface 250 €/m²
Glasvezel 360 €/m²
Hars 440 €/m²
Tegels Tussen € 30 en € 150/m²
Speciale verf voor badkamers Tussen € 2 en € 15/m²

 

Hoe zit het met de prijs van kranen voor een douche?

Er zijn verschillende keuzemogelijkheden: mengers, thermostatische mengkranen, douchekolommen, handdouche gecombineerd met een douchekop, enz. De kolommen kunnen zichtbaar of ingebouwd zijn, wat de prijs uiteraard verhoogt.

De bijbehorende prijzen zijn als volgt:

• kraan: vanaf € 50;

• handdouche: vanaf € 5;

• douchekop: van € 10 tot € 500;

• alles-in-éénkolom: van € 100 tot € 3.000.

Als u van plan bent uw douche te moderniseren, is het raadzaam meerdere offertes aan te vragen, zodat u de prijzen kunt vergelijken. Aarzel niet om vragen te stellen, zodat u de vakman kunt beoordelen op basis van de oplossingen die hij voorstelt.