De voor- en nadelen van een hangend toilet
Sorry, your browser does not support inline SVG.

U overweegt uw toilet te renoveren en een hangend toilet te installeren, onze expert werpt licht op de voor- en nadelen.

In tegenstelling tot het klassieke staande toilet dat op de grond wordt geplaatst, is bij een hangtoilet de toiletpot aan de muur bevestigd. Dit type toilet heeft dus geen voet en de spoelbak is niet zichtbaar.

Veel mensen vinden hangende toiletten eleganter omdat de spoelbak en andere onderdelen aan het zicht zijn onttrokken.

Het waterreservoir van plastic en geëxpandeerd polystyreen, is namelijk weggewerkt in de muur en wordt ondersteund door een gietijzeren of stalen steun die tussen twee pilasters is geplaatst. De toiletpot wordt boven de vloer opgehangen en is aan de muur en de steun erachter bevestigd.

Het hangtoilet is een nieuwe combinatie van esthetische en doeltreffende eigenschappen die verschillende voordelen biedt tegenover traditionele wc’s. Wat zijn dan de voor- en nadelen ervan? Daar gaan we het nu over hebben!

Voordelen van hangende toiletten

Een van de belangrijkste voordelen van een hangend toilet is het esthetische aspect, het ziet er elegant uit. Het heeft een ingebouwd waterreservoir en de toiletpot heeft verfijnde vormen die verkrijgbaar zijn in een brede waaier van kleuren, vormen en formaten om aan alle smaken te voldoen.

Een hangtoilet is daarnaast ook praktisch en hygiënisch in gebruik. Het past in alle soorten badkamers, ongeacht de inrichting of stijl ervan.

Hangende toiletten besparen ruimte in de badkamer en maken het onderhoud van het toilet en de vloer gemakkelijker en minder vermoeiend. U hoeft enkel de vloer te dweilen om uw badkamer of toilet in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.

Bovendien staat het hangtoilet bekend als zuinig en ecologisch, omdat het is uitgerust met een spoelbak die watergebruik beperkt.

Tenslotte is het hangende toilet robuuster, het is trouwens zo ontworpen dat het zo stevig aan de structuur van het systeem is bevestigd dat de toiletpot een maximaal gewicht kan dragen.

En hoe zit het met de nadelen?

Het hangend toilet kent een groot succes, want het biedt in alle opzichten talloze voordelen. Maar, zoals alle installaties heeft het ook niet te verwaarlozen nadelen.

Ten eerste is het installeren van een hangend toilet veel ingewikkelder dan de installatie van een klassiek toilet en is meestal de tussenkomst van een loodgieter nodig. Vergeet niet dat u gipsplaten zult moeten plaatsen om het systeem te verbergen. Er zal ruimte moeten worden vrijgemaakt om de spoelbak effectief te kunnen installeren, dit maakt de toiletruimte minder diep.

Verder, als er een lek in het systeem komt is het voor een amateur-klusser lastig om bij de leidingen te komen om de nodige reparaties uit te voeren. Hoewel de tussenkomst van een vakman in dit soort omstandigheden meer dan aan te bevelen is, zal wanneer er geen toegangsluik is geïnstalleerd ook deze op moeilijkheden stuiten en de muur moeten openbreken.

Tenslotte is een hangend toilet duurder dan een klassiek toilet. Een hangtoilet kost tussen € 250 en € 600, afhankelijk van het ontwerp en de kwaliteit van de onderdelen.