Alles over STRAUB buiskoppelingen onder druk
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Aliaxis zoekt dagelijks naar innoverende en duurzame oplossingen voor vloeistoffenbeheer met als doel het werk van deskundigen in de bouw en in openbare werken gemakkelijker te maken. Met STRAUB heeft Aliaxis nu een innoverende oplossing op de markt gebracht in België. Het gaat hier om de eerste pijpkoppeling onder druk. STRAUB heeft een nieuwe en gepatenteerde oplossing voor alle behoeften in de nieuwbouw en renovatiebouw en voor onderhoudswerkzaamheden. Dit eenvoudig en snel te installeren nieuwe assortiment betekent winst wat betreft kwaliteit en efficiëntie op de werf.

STRAUB: een unieke innovatie voor ieder leidingstelsel waar druk op staat

Aliaxis heeft zich altijd ingezet voor het vinden van duurzame en efficiënte oplossingen die de dagelijkse werkzaamheden van professionals eenvoudiger kunnen maken en hen kan helpen hun productiviteit te perfectioneren. STRAUB is een geweldige illustratie van deze nieuwe tendens. Deze nieuwe pijpkoppeling is een alternatief voor de klassieke pijpkoppelingen omdat deze de druk in de leidingstelsels voor warm/koud water en afvalwater het best kan regelen.

Door de ontwikkeling van deze STRAUB oplossing wordt het voor professionals mogelijk om tijd te winnen en beter te presteren ongeacht het type toepassing. Het systeem is in feite ontwikkeld voor de nieuwbouw maar is ook geschikt voor renovatie- of onderhoudswerkzaamheden. De toepassingen zijn bijgevolg zeer divers. Deze pijpkoppelingen kunnen onder andere worden gebruikt voor het uitbreiden of vervangen van gesoldeerde, flens/flens of te schroeven leidingen. Ze zijn ook geschikt als duurzame en efficiënte vervanging bij standpijpen in appartementsgebouwen of voor het uitvoeren van duurzame reparaties in het geval van kleine groeven of een lekkende koppeling.

STRAUB: een ongeëvenaarde oplossing, ontelbare voordelen

Dit product, dat geheel ontworpen is door Nicoll, verenigt vele technische voordelen in zich, zoals nog niet eerder vertoond op de Belgische markt:

● Het is een universele koppeling die een oplossing kan bieden voor alle problemen tijdens installatiewerkzaamheden. Omdat het bestaat uit verschillende materialen, is STRAUB geschikt voor diverse leidingsystemen gemaakt van roestvrij staal, koper, ijzer, staal, enz., Bovendien biedt deze pijpkoppeling een hoog rendement in om het even welke verbinding en om het even welk type systeem. Het absorbeert effectief geluiden, trillingen en bewegingen en verdeelt de axiale verplaatsingen (OPEN-FLEX systeem). Ook biedt het de mogelijkheid om koppelingen te installeren in geval van afwijkende uitlijning, ongelijke diameters, verspringing en hoekafwijkingen.

● Het is een permanente oplossing, die gebruikt kan worden voor het bouwen van permanente roestvrije installaties die geen onderhoud vergen. STRAUB biedt twee koppelingssystemen: GRIP en OPEN-FLEX. Beide bieden een perfect en gepatenteerd waterdicht systeem. Wanneer de druk in de leiding toeneemt, neemt de druk op de sluitranden eveneens toe waardoor optimale waterdichtheid wordt gegarandeerd.

● STRAUB is perfect in zijn eenvoud. Het werken met STRAUB is voor alle professionals, installateurs, loodgieters of anderen eenvoudig en probleemloos omdat lassen niet nodig is, waardoor de werkzaamheden geen brandgevaar meer met zich meebrengen.

● STRAUB zorgt voor tijdswinst en een hogere productiviteit dankzij de snelle montage die weinig problemen oplevert. Het installeren van de universele koppeling neemt slechts een paar minuten in beslag: je hebt alleen een momentsleutel nodig en ook de buizen hoeven niet te worden afgesteld.

STRAUB: een innoverend product dat beantwoordt aan alle vereisten

Deze universele pijpkoppeling is verkrijgbaar in vijf referenties om te kunnen voldoen aan alle soorten configuraties. Er zijn vier soorten GRIP referenties, voor vergrendelde koppelingen, waarmee verbindingen kunnen worden aangelegd tussen verschillende soorten buizen van metaal of plastic. Daarnaast is er nog een referentie voor niet-vergrendelde koppelingen, die kan worden geplaatst op een bestaand leidingsysteem of voor het repareren van buizen van allerlei soorten materiaal.

Naast dit assortiment biedt Aliaxis ook nog een waaier aan STRAUB accessoires met onder andere momentsleutels, flenzen en montage-instrumenten. Al deze producten kunt u vinden bij de wederverkopers van Aliaxis. Voor de afmetingen en meer bijzonderheden kunt u het technische fiche van Straub raadplegen.