Wat zijn de belangrijkste beroepen om een huis te bouwen?
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Wanneer u een woningbouwproject wilt starten, is het gemakkelijk om u overweldigd te voelen. Waar te beginnen? Met wie kunt u contact opnemen? Het is mogelijk om te werken met turnkey bouwbedrijven die alles verzorgen. Als uw budget het echter toelaat, is het beter om met een algemene aannemer te werken om bij elke stap van het proces te kunnen ingrijpen.

Hier zijn de verschillende beroepen die zullen ingrijpen tijdens de bouw van uw huis.

De architect
Hij is over het algemeen de belangrijkste schakel in de keten, omdat hij uw plannen tekent op basis van uw wensen en uw budget. Hij moet daarom creatief zijn, weten hoe hij de ruimte kan optimaliseren en nadenken over de ideale oplossingen om u een aangenaam huis te bieden om in te wonen. Bovendien zal de architect gedurende het projecte u terzijde staan en de voortgang van het werk begeleiden.

De ingenieur
De rol van de ingenieur is essentieel omdat hij, op basis van de plannen van de architect, de stabiliteit van het gebouw berekent. De ingenieur geeft aan welk type funderingen moet worden gelegd op basis van het terrein en berekent de grootte van de balken en kolommen die nodig zijn voor de constructie van het huis.

De grondwerker 
Zijn rol is om de grond voor te bereiden door het hoogteverschil voor de constructie van de funderingen te nivelleren. Hij zorgt ook de aansluiting op de afvoer en de installatie van kanalen voor elektriciteit, water en telecommunicatie.

De metselaar
De metselaar is de tweede cruciale partij. Hij voert de ruwbouwwerkzaamheden uit. Hij is degene die de muren bouwt om het skelet van je huis te creëren. Hij kan ook ingezet worden om een terras of een betonnen trap te maken.

De dakdekker
Eerst produceert de dakdekker een raamwerk voor het dak. In een tweede stap wordt het bedekt met de coating van uw keuze: leisteenpannen, enz. Hij is het ook die zorgt voor de waterdichting van het dak.
 

De elektricien
De elektricien zorgt voor alle elektrische systemen in het huis. Hij legt de bedrading aan, maakt een elektrische meter en verbindt de stopcontacten in overeenstemming met de geldende normen. Ook is hij bevoegd om domotica te verzorgen.
 

De loodgieter
Hij legt de leidingen aan en verbindt het hele leidingnetwerk dat water van en naar uw toiletten brengt en afvoert. Hij installeert ook al het sanitair: douche, bad, wastafel, enz.
 

De timmerman
De timmerman maakt alles in hout: kasten en kleedkamer op maat, maar ook deuren, trappen, meubels en scheidingswanden.
 

De schilder
De schilder geeft kozijnen, deuren en muren de gewenste kleur. Het inhuren van een schilder is niet altijd nodig, maar vergeet niet dat hij er ook is om u te helpen bij het kiezen van de juiste tinten en verven.

De tuinarchitect
De tuinarchitect is als laatste aan de beurt wanneer het overige werk is voltooid. Hij creëert uw tuin, terras en groene ruimte consistent met uw huis. Het is belangrijk om samen te werken met een buitenontwerpspecialist om al uw buitenruimtewerkzaamheden uit te voeren.