Douche-, baduitloop
Sorry, your browser does not support inline SVG.

In tegenstelling tot andere afvoersystemen in uw huis (gootsteen, wastafel, enz.) is het systeem voor een douche- of baduitloop iets ingewikkelder. De aanleg moet met zorg gebeuren ter voorkoming van verstoppingen met alle gevolgen van dien.

Zoals u weet hoeft de douche geen water te kunnen bevatten zoals een badkuip. Het water moet continu worden afgevoerd, snel genoeg en in dezelfde mate als waarin het uit de kraan komt. Een douche beschikt niet over een middel om de evacuatie af te sluiten. Bovendien is de douche meestal het laagste waterafvoerpunt in de woning, waardoor een zeer compact uitloopsysteem nodig is.

Een perfect werkende doucheuitloop voorkomt overstromingen en vergemakkelijkt de waterafvoer. De uitloop bestaat uit een sifon, een afvoerplug, een rooster en dichtingen. Door middel van het waterreservoir voorkomt de douchesifon dat onfrisse lucht vrijkomt.

De doucheuitloop wordt in de douchebak geplaatst. Bij de keuze van de uitloop dient u rekening te houden met de diameter van de afvoer (50, 60, 90 mm) en de vorm – een sifonafvoer, een kantelsysteem…

Voor een Italiaanse douche, waarvan de vloer en de muren volledig betegeld zijn en waarbij de vloer wat afloopt zodat het water kan wegstromen heeft u een doucheafvoer of douchegoot en afdichtingstape nodig die onder de betegeling kan worden geplaatst.

Wanneer u een klassieke doucheafvoer zoekt, extra vlak of inbouw, of een douchegoot zoekt, dan vindt u op onze site de nodige accessoires.

Toch moet u goed opletten wanneer u uw doucheafvoer online koopt: voor de ideale afvoer van afvalwater moet de diameter van uw leidingen bestemd voor de afvoer van vloeistof minstens 40 mm zijn. Wanneer u kiest voor een Italiaanse douche is het beter een grotere diameter te nemen voor de leidingen, in principe 50 mm.

Wat betreft de baduitloop, deze zorgt voor de afvoer van water van het bad naar het afvalwatersysteem. Deze bestaat eveneens uit een afvoer, een sifon en dichtingen en is aangesloten op een pvc-buis. De sifon dient de afvaldeeltjes op te vangen en door middel van een waterreservoir te voorkomen dat onaangename geuren uit de leidingen in de badkamer terecht komen.

Het systeem voor de baduitloop bevat daarnaast een klep en een overloopvoorziening om overstroming te voorkomen.

Op onze website bieden wij een hoogwaardig assortiment douche- en baduitlopen.

Download onze productcatalogus badkamerafvoer.