Een wastafelsifon is een onmisbaar onderdeel van elke badkamer of keuken. Het voert afvalwater af naar het riool en fungeert als stankafsluiter die de nare geurtjes uit de afvoer tegenhoudt. Er zijn verschillende soorten wastafelsifons, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Ben je op zoek naar een nieuwe wastafelsifon, of wil je meer weten over de verschillende soorten en merken die er zijn? Dan ben je bij Aliaxis aan het juiste adres

Wij zijn dé specialist op het gebied van waterafvoeroplossingen, en bieden u een ruim assortiment van wastafelsifons van topkwaliteit. Op deze pagina lees je meer over onze merken en sifon-oplossingen.


Nicoll

Een van de merken die Aliaxis voert is Nicoll. Voor Nicoll hebben we een innovatieve lijn van sifons ontwikkeld, genaamd Easyphon. Deze sifons zijn eenvoudig te installeren en kenmerken zich door het “1-2-3 klaar voor gebruik” principe: uitpakken, plaatsen en aandraaien. De Easyphon bekersifons kennen de volgende voordelen:

  • Een compact en druppelvormig design
  • 50mm waterslot, volgens bouwbesluit
  • Geïntegreerde afdichtingsringen
  • Eenvoudige installatie
  • Traploos in hoogte verstelbaar

Met de Easyphon sifons van Nicoll kiest u voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid.

Jimten

Een ander merk dat Aliaxis aanbiedt is Jimten. Jimten heeft een breed assortiment van wastafelsifons, die geschikt zijn voor elke situatie. Of je nu een standaard bekersifon zoekt, een ruimtebesparende plugbekersifon, of een flexibele sifon die zich aanpast aan elke vorm en hoogte, Jimten heeft het allemaal. De sifons van Jimten zijn gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, dat bestand is tegen hoge temperaturen, chemicaliën en schokken. 

Soorten Wastafelsifons

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten wastafelsifons, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Bekersifon: Dit is de meest voorkomende soort sifon, die bestaat uit een cilindervormig reservoir met een schroefdop aan de onderkant. De bekersifon is eenvoudig te plaatsen en te reinigen, door de schroefdop los te draaien en het reservoir leeg te maken.
  • Plugbekersifon: Dit is een variant op de bekersifon, die ook een stop heeft aan de bovenkant. De plugbekersifon is ideaal voor wastafels zonder overloop, omdat de stop voorkomt dat de wastafel overloopt als de kraan openstaat. De plugbekersifon is ook ruimtebesparend, omdat het reservoir kleiner is dan bij een gewone bekersifon.
  • P-Sifon: De P-sifon heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een P, met een horizontale buis die aansluit op de afvoer. De P-sifon is geschikt voor wastafels met een lage afvoerhoogte, omdat de buis onder de wastafel doorloopt. De P-sifon is ook makkelijk te verstellen in lengte en hoogte, door de schuifbare koppelingen.
  • S-Sifon: Deze sifon heeft de vorm van een S, met twee bochten in de buis. De S-sifon is ook flexibel in richting, door de draaibare koppelingen.
  • Verticale Sifon: Deze sifon bestaat uit een rechte buis met een reservoir aan de onderkant. De verticale sifon is ideaal voor wastafels met een kleine ruimte onder de wastafel, omdat de buis recht naar beneden gaat. De verticale sifon is ook eenvoudig te reinigen, door het reservoir los te koppelen.

Sifons voor Bad en Douche

Naast wastafel sifons heeft Aliaxis ook sifons voor bad en douche in het assortiment. Deze sifons zijn speciaal ontworpen voor de afvoer van het water uit uw badkuip of douchecabine. De sifons voor bad en douche hebben vaak een grotere diameter en een hogere capaciteit dan de sifons voor wastafel, om het water sneller af te voeren. De sifons voor bad en douche zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Zo is er altijd een passende sifon voor je douche of bad.


Kom in contact met onze experts

Wil je meer weten over onze wastafelsifons, of heb je advies nodig over welke sifon het beste past bij jouw situatie? Neem dan contact op met onze experts. Zij staan klaar om al je vragen over onze producten, offertes en onze afvoeroplossingen te beantwoorden.

Frédéric Giesser
Accountmanager Regio's Namen - Henegouwen - Waals Brabant
+32 (0) 470 06 98 50
frederic.giesser@aliaxis.com

Luc Vreys
Accountmanager Regio's Limburg - Antwerpen
+32 (0) 471 69 01 06
luc.vreys@aliaxis.com

Olivier Lallemand
Accountmanager Regio's Luik – Namen – Luxemburg – Groothertogdom Luxemburg
+32 (0)497 54 16 95
olivier.lallemand@aliaxis.com