Hoe kiest u de juiste dakgoot?
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Dakgoten zijn van essentieel belang om de gevels van uw woning tegen binnendringend water en slijtage te beschermen. Maar ze zorgen er ook voor dat uw huis er mooi uitziet. Maar hoe maakt u de juiste keuze?

De keuze van een dakgoot hangt af van verschillende criteria: het materiaal, het esthetische aspect, de afmetingen, de installatie, het onderhoud enz.

Aliaxis helpt u bij het maken van de juiste keuzes voordat u met uw werkzaamheden begint, of het nu gaat om een nieuwe installatie of een renovatie.

Dakgoot: voor welk materiaal kiest u het best?

Als u wilt dat uw dakgoten goed werken en lang meegaan, is het van essentieel belang dat u het juiste materiaal kiest. Kies voor materiaal dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden, maar verlies de esthetische waarde niet uit het oog. Er bestaat een ruime keuze aan dakgootmaterialen.

  • Zo is er de zinken dakgoot die, ondanks dat hij robuust is met de tijd zal verouderen.
  • Een goot van gegalvaniseerd staal is bestand tegen temperatuurschommelingen, maar dit materiaal blijft wel gevoelig voor slijtage.
  • Een dakgoot van pvc is goedkoop en gemakkelijk te installeren, maar pvc is niet erg goed bestand tegen slecht weer. De levensduur ervan is dan ook erg beperkt.
  • De houten dakgoot heeft verschillende voordelen. Esthetisch gezien, geeft het uw gevel een bepaalde stijl. Bovendien is hout zeer goed bestand tegen variabele weersomstandigheden, zolang u maar de juiste soort hout kiest. Maar het is duurder dan de andere materialen. Bovendien vereist het installeren ervan veel kennis.
  • Natuurlijk is er ook nog de koperen dakgoot die vrij robuust en duurzaam is en voor een mooie stijl zorgt. Maar koper is duur en het vereist een vakman om de goot te installeren.
  • Een aluminium dakgoot is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, het is ook zeer goed bestand tegen de meest extreme temperaturen en tegen corrosie. Deze dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Maar u moet ze wel nauwlettend onderhouden anders kunnen ze oxideren en indeuken door vorst.

De Techtan dakgoot van Nicoll

  • Deze goot is de meest geschikte oplossing, het biedt namelijk een groot aantal voordelen die al uw zorgen kunnen wegnemen. Nicoll biedt zijn klanten daarom een ruime keuze TECHTAN®-dakgoten. Het betreft een vrij specifiek composietmateriaal, uitgevonden door Nicoll in zijn eigen laboratoria, dat uiterst resistent en bovendien recycleerbaar is. Techtan van Nicoll is bestand tegen ultraviolette straling, hagel, stormen, extreme temperaturen (-40° tot 60°C), maar ook tegen schokken.
  • De kwaliteit van Nicoll’s TECHTAN®-dakgoten is onmiskenbaar en onderscheidt zich van standaard dakgoten van aluminium en pvc. Deze goten onderscheiden zich ook door hun lagere prijs in vergelijking met onder meer zinken of houten goten.
  • De goten kunnen een lange tijd meegaan en worden aanbevolen voor regenachtige gebieden. Ze zijn gemakkelijk te installeren door middel van koudlassen met pvc-lijm.
  • TECHTAN®-dakgoten van Nicoll zijn voorzien van haken die niet zichtbaar zijn en hebben een sober design. De goten zijn beschikbaar in zeven kleuren, waaronder zwart en antraciet. Ze zijn onderhoudsvrij en passen perfect in elk architecturaal ontwerp.

Welke stijl dakgoot?

Een dakgoot mag geen storende factor zijn voor de uitstraling van uw huis. Het zou uw huis juist een zekere allure moeten geven, het op een originele manier moeten aankleden. Nicoll-dakgoten kunnen aan al deze criteria voldoen.

Raadpleeg de webpagina over Nicoll dakgoten voor meer informatie.